správná skladba stropu s instalační mezerou a parazábranou

Rubriky:

Reklama
RD Radek Dohnal @radek.dohnal před 7 roky03.12.2016 10:17:00
správná skladba stropu s instalační mezerou a parazábranou

Hledám správné řešení skladby stropu u novostavby RD. Pročetl jsme už spoustu názorů a rad, ale pořád nevím co je to správné řešení.

Jedná se o pultovou střechu se sklonem 8°. Na střeše je PVC folie s podkladní textilií. Pod ní je větrací mezera s dřevěnými hranoly 60x60. Ty jsou připevněny na krokve 180x100, mezi kterými je vata Isover Unirol 180mm. Až posem je mi to jasné.

Dál ale nevím jak...

Pod krokve se má umístit zateplovací vata Isover Unirol 120mm. Pod ní by měla být instalační mezera 80mm (pro instalaci zapuštěného osvětlení ) a pod mezerou SDK podhled.

Nevím nyní, kam přesně je vhodné umístit parotěsnou folii a jakym způsobem přichytit spodni vrstvu zateplovací vaty.
Pokud dám parozabranu až nad SDK(na spodní stranu roštu pro SDK) nebudu schopen potom umístit do instalační mezery zapuštěná světla. Pokud umístím parozabranu hned pod spodní zateplovací vatu,nevím, jak bych ji tam přichytit a navíc bych ji musel proděravět závěsy pro systémový rošt SDK podhledu.

Napadlo mě řešení dát pod spodní vatu malé hranoly (třeba 20x40), ty přichytit ke krokvím a na ně připevnit parozabranu. Zas ale nevim,jak a kam přichytit SDK rošt tak,abych nedělal díry do parozabrany.

Až se mi zdá, že to nemá žádné ideální řešení..

Máte s tím někdo zkušenosti nebo radu jak na to?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.