Bouchání kotle Junkers při ohřevu vody do zásobníku teplé vody

Reklama
LF Libor Flek @libor.flek před 7 roky06.12.2016 19:34:00
Bouchání kotle Junkers při ohřevu vody do zásobníku teplé vody

Dobrý den ,
mám nainstalovaný kondenzační kotel Junkers ZSB 22 a nepřímo ohřívaný zásobník ST 120 .Kotel je umístěn v 1. patře na nejvyšším místě - nad kotlem již nic jiného není - dům 5+1 a 12 radiátorů .Expanzní nádoba je pouze v  kotli a nastavena na 0,8 bar, topení na 1,1 bar . Odvzdušnění je pouze na čerpadle v kotli .Při ohřevu vody do zásobníku vody dochází k bublání a šumění vody v oblasti kotle – tehdy ,kdy je voda v kotli na teplotě 80 - 85 st. Celsia – zásobník nastaven na 50 stupňů . Zvuk podobný tomu, jako když se blíží voda v konvici k varu .Snížili otáčky na čerpadle , při vyšších otáčkách je to ještě horší , naistalovali na zpátečku topení Spiroventil ,snížili výkon kotle při ohřevu do zásobníku ,napustili vlastní vodu ,ale nic nepomohlo .Situace je nejhorší ,když je venku chladněji a kotel více topí -voda topení nad 50 st.Celsia . V čem by mohl být problém? Nemůže být malá expanzní nádoba ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.