Netradiční hradba

Rubriky:

Reklama
IN Ivo Novák @ivo.novak před 7 roky14.12.2016 08:38:00
Netradiční hradba

Ahoj,

prosím o pomoc s následujícím nápadem:

Po stavbě mi zbylo hodně zeminy, pro kterou nemám využití. Od pole bych potřeboval udělat pevnou hradbu, na kterou bych chtěl zeshora (ideálně že všech stran) vysázet rostliny (chci trochu omezit prach z pole).

Na Slovensku jsem viděl zajímavý způsob, jakým vyrobili dálniční násep s téměř kolmou stěnou (úhel cca 85°): Násep je normálně z hlíny, ale z venkovních stran má ještě jakýsi obal, který se skládá ze tří vrstev (zevnitř ven postupně): jemná plastová síťka (asi jako síťka, ve které prodávají v supermarketech brambory), plastová fólie s velkými oky, karisíť s ještě většími oky. Výsledek je tedy takový hliněný gabion, které používá asi jen obyčejnou karisíť namísto nerezových klecí a namísto kamene hlínu. Na té kolmé zdi po roce roste krásná hustá a dlouhá tráva, vypadá to hodně bezúdržbové a moc pěkně. Máte někdo informace o tom, z čeho je to postavené, jestli ta skladba odpovídá tomu, co jsem popsal a jestli bych si měl něco ohlídat když bych se snažil vyrobit třeba 60cm širokou a cca 180 cm vysokou zeď podobným způsobem?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.