Kratki Maja 12 kW stále zapáchá

Rubriky:

Reklama
RZ Roman Zdařil @roman.zdaril před 7 roky15.12.2016 20:54:00
Kratki Maja 12 kW stále zapáchá

Dobrý den,

rád bych poprosil o radu zkušené přispěvatele, kteří znají krbové vložky Kratki. Před 3 lety nám do rodinného domu instalovali Kratki Maja 12 kW s levým prosklením. Nemáme na to napojený žádný ohřev vody, ani to není hlavní topná jednotka, topíme spíše rekreačně pro radost. Výkon má solidní, okna se nikterak zásadně nešpiní, topíme kvalitním, vyschlým bukem. Do teď idilka a teď ten zmiňovaný a dost zásadní problém: Po zatopení ve vložce vznikne v místnosti, tedy v celém domě velmi nepříjemný zápach (Cca. do 1/2 až 1 hodiny). Ale není to zápach kouře, ani spáleného dříví, je to zápach štiplavý spíše jakoby se pálily plasty, takový chemický, z kterého po chvíli rozbolí hlava. V domě jsme první dva roky bydleli jen o víkendech z pracovních důvodů, proto jsme moc netopili. Ze začátku nám bylo řečeno, že se ta vložka musí řádně vypálit, proto je údajně zápach normální. Ale již třetí sezónu v krbu topím (letos poměrně intenzivně) a zápach nepolevil! Zkoušel jsem vše možné, plášť byl postaven z liaporových desek, nevěděli jsme, zda třeba nezapáchají ony, vyřízl jsem do nich otvor, abych prohlédl vnitřek a podíval se i za vložku, zda tam třeba z instalace nezůstal obalový materiál, ale nic. Nakonec mi nezbylo nic jiného, než plášť celý sundat i celé zateplení, abych vyzkoušel vložku bez pláště a bohužel zapáchá stále, tedy jsem vyloučil všechny příčiny a skutečně se jedná o zápach z vložky. Nerozumím, co na vložce z obyčejné litiny může smrdět... Máte eventuelně někdo, v oboru znalý, nějaké vysvětlení, případně podobnou zkušenost?
Obávám se, že vložka bude muset být nahrazena jinou a polského výrobce bych skutečně nikomu nedoporučil.

Jsem lajk v oboru, tedy se předem omlouvám za nepřesné vyjadřování, ocením jakoukoliv radu.

Předem díky.

Roman

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.