TČ pro dům vč. vnitřního bazénku?

Reklama
PD Pavel Dvořák @pavel.dvorak416 před 7 roky23.12.2016 07:03:00
TČ pro dům vč. vnitřního bazénku?

Ahoj všem, sám jsem majitelem TČ vzduch/voda 18KW již asi 11 let . Funguje dobře a nyní mně oslovil bratr se svým domem (okál-patro), který by chtěl to co mám já. Problém není ani tak v domě samém neboť má dobře zatepleno a tudíž vytopí naprosto stejným nebo ještě méně výkonným TČ také, ale v tom že by chtěl ještě natápět vnitřní bazén s cca 5m3 vody. Momentálně má vytápěno společně s ústředním topením - titanovým výměníkem, ale vše je zhruba dimenzováno na spád 80C na původní kotel na tuhá paliva. TČ dodá max 55C s tím vším je počítáno, ale když by namísto jednoho bazénového výměníku doplnil ještě třeba 2 ks a tudíž dohnal účinnost - může mi někdo poradit zda není v tomto řešení nějaké úskalí?.. nevím např. zda když bude natápět bazén o 5m3 nepotřebuje ještě výkonnější TČ. Doma jsem téměř až na vyjímky celé konstruoval sám, ale s bazénem v domě nemám zkušenost.. Děkuji všem za příspěvky..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.