zateplení stropů nebo šikmé střechy?

Rubriky:

Reklama
Pavel Ševčík @pavel.sevcik335 před 7 roky27.12.2016 16:34:00
zateplení stropů nebo šikmé střechy?

Dobrý den,
chtěl bych se poptat na Vaše názory ohledně zateplení novostavby. Jedná se o srub z jedlové kulatiny (o40cm) v podobě bungalovu 13,2m x 10m. Sklon střechy 25°, střecha z krokví o výšce 18cm. Na krokvích aktuálně celoplošný prkenný záklop 25mm, na záklopu kontaktní pojistná hydroizolace, dvojitá kontralať pro odvětrání střechy (2x40mm), laťování, keramická taška. Z celkové obytné plochy 103m2 má být 37m2 (obývací pokoj s kuchyní) s otevřenám stropem, přiznanými stropáky a kleštinami z kulatin. Ostatní pokoje budou s klasickým stropem v podobě překládaných nesámovaných prken položených shora na do roviny seříznutých kulatinových stropácích. Půdorys domu jsou lehce odskočené dva čtverce, kdy jeden odskok tvoří krytý vstup a druhý krytou terasu. Střecha je ale naprosto obyčejná sedlová obdélníkového tvaru. Dům má být koncipovaný pro 4členou rodinu, takže při těchto rozměrech má být půdní prostor hojně využívaný jako úložný.
Mou otázkou je, jakou zvolit skladbu izolací a hlavně, jestli v místnostech se stropem zateplovat strop a střechu ponechat jenom s prkenným záklopem (nezateplená půda). Nebo jestli zateplit mezi krokvemi střechu celou. Při zateplení mezi kokvemi by byla půda sice v teple, ale zase poměrně zbytečně by teplo utíkalo do neobývaných prostor. Při zateplení stropů s kombinací s pochozí půdou je zase možná zbytečně komplikovaná skladba a navíc tato vysoká skladba značně sníží pochozí výšku na půdě. Při využití mezikrokevního prostoru je hned 18cm izolace bez ubrání místa.
Děkuji za zhodnocení

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.