Dobře navržené střešní okno?

Rubriky:

Reklama
LS Luboš Stříteský @lubos.stritesky před 7 roky31.12.2016 16:00:00
Dobře navržené střešní okno?

Vážení, znáte nějaké konkrétní střešní okno (výrobce, typ), které by mělo dobře vyřešené tepelné mosty v oblasti rámu?
Jsem bohužel v situaci, že mám second-handový dům a předchozí majitelé nevěděli, že střešní okna patří maximálně na půdu, takže v podkroví neudělali vikýře ale střešní okna.
Hned na začátek napíšu, že vzhledem k celkovému vzhledu místnosti preferuji okna dřevěná. Momentálně mám okna, na kterých vodní páry v ploše okna sice nekondenzují, avšak na okrajích skel jsou s tím problémy. V momentálních mrazech dochází přes noc při jasné obloze v rozích k zamrzání zkondenzované vody. Samozřejmě, že rám okna je již v žalostném stavu, protože kondenzát občas steče až na rám a navíc je mnohdy i na samotném rámu (většinou v oblasti do 2 mm od skla čili jen na kraji).
Dodám jen, že ostění pod oknem je svislé a nad oknem vodorovné. Okna jsou dvě vedle sebe, mezera mezi nimi je 1,5 m a stejně široké je i topidlo umístěné v této mezeře.
Tak nějak automaticky jsem předpokládal, že Veluxy by měly být jedny z nejlepších, tak jsem je kontaktoval, ale staví se k tomu spíš zády a pořádné informace nechtějí podat (napsali něco ve smyslu že pokud nemám na okno otočený ventilátor, tak je to můj problém).
Předem díky!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.