Kotel na LTO

Reklama
VM Vitezslav Marek @vitezslav.marek před 7 roky01.01.2017 13:58:00
Kotel na LTO

Dobry den, prosim o radu.
V soucasne dobe realizujeme nakup RD, kde jsou 4x kamna. V prubehu letnich mesicu mam v planu predelat lokalni topeni na centralni. Primarni kotel na LTO, sekundarni teplovodni krbova vlozka.
Kolem kotlu na LTO ale moc informaci neni. Muze nekdo poradit jak postupovat abych dodrzel vsechny pravni aspekty?
Na webu jsem nasel kompaktni kotel za 32000, k tomu horak za 20000, firmy ktere instalace resi nabizeji obludny buderus. Dle nekterych stranek musim mit projekt, kolaudovanou kotelnu....
Na stejnych strankach je ale uvedeno, ze kotel muze byt umisten kdekoli v dome. Takze narazim na spoustu nejasnosti a to jsem se jeste nedostal k moznosti objednat zavoz LTO a uplatneni spotrebni dane.

K tomu se vaze i fakt, ze me ceka zasadni investice do rekonstrukce kupovaneho domu a bude tedy treba rozumne setrit na kazdem kroku.
Vezmu li tedy v potaz, ze dodavatelska firma uvadi jako obvyklou cenu za instalaci Buderusu 80-150000, k tomu musim pripocitat otopny system, jsem v tom cca pres 200000. Naklad by se mohl zajimave snizit diky moznosti starsiho kotle od kamarada z nemecka vcetne prislusenstvi, v podstate za odvoz. Ale nevim jak to legalizovat.
Pokud je zde nekdo kdo provozuje legalne od nova kotel na LTO, pripadne jej instaluje se vsemi doklady, muzete se prosim podelit o rady?
Dekuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.