Rekonstrukce stropů - 2 patra

Rubriky:

Reklama
OM Ondřej Marek @ondrej.marek před 7 roky02.01.2017 18:57:00
Rekonstrukce stropů - 2 patra

Dobrý den,
prosím o radu ohledně probíhající rekonstrukce. Jde o dům rekonstruovaný v 70 letech - přestavba na "kostku", nyní kompletní rekonstrukce. Dvě podlaží, bydlet budeme v přízemí, v patře hlavně pracovny a pokoj pro hosty. V patře tedy spíše temperování a příležitostné vytápění.
V přízemí mám sundané původní stropy - rákos a odhalené trámy, nyní řeším zde mezi trámy dávat izolaci /vychází 18cm mezi trámy a zda dávat parozábranu - v koupelně určitě ano, v předsíni také - ta je pod terasou - viz plány.
V patře řeším zateplení a složení stropu. V roce 2010 proběhla totiž rekonstrukce střechy - položení 20cm vaty na původní střechu a na to konstrukce nové pultové střechy s mezerou, která zřejmě není odvětraná.
Jsem limitován výškou stropů v patře a nevím zda vůbec strop snižovat, ale z estetických důvodů asi budu muset... Tloušťka konstrukce bude ale pouze 5, nebo 7,5cm - musím dávat parozábranu na případnou izolaci? Bohužel už nyní je výška stropů v patře hraniční...
V příloze původní stav a stav po rekonstrukci v r. 2010.
Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.