Ochlazování bojleru

Rubriky:

Reklama
RM Radek Mašín @radek.masin899 před 7 roky03.01.2017 10:58:00
Ochlazování bojleru

Řeším problém s vychlazováním bojleru TUV. Mám plynový kotel Geminox Thri 17 kW a k němu bojler TUV Dražice OKH160. Připojení bojleru je přes trojcestný ventil z kotle. Poslední dobou měřím spotřebu plynu pro ohřev TUV a zjistil jsem, že za měsíc je spotřeba cca 40 - 45 m3 plynu, což mě přijde strašně moc (dvoučlená rodina). Nainstaloval jsem do bojleru druhé teplotní čidlo, pomocí kterého zaznamnávám teplotu v bojleru TUV a zjistil jsem, že se bojler ochlazuje o cca 0,7 - 0,8°C/hodinu viz přiložený graf. Na vstup otopné vody a výstup teplé vody jsem instaloval klapky, ale toto nepomohlo. Dokonce jsem zjistil, že i když bojler uzavřu pomocí kulových ventilů na všech vstupech i výstupech, tak se bojler ochlazuje stále stejným tempem. Neměl by někdo radu jak toto vyřešit? Poslední věc, co mě napadá, je zkusit udělat smyčku na výstupu teplé vody do domu, která by přerušila samotíž, která vzniká na výstupu teplé vody do domu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.