Oprava stropu

Rubriky:

Reklama
Josef Šrámek @josef.sramek072 před 7 roky03.01.2017 20:41:00
Oprava stropu

Dobrý den,

potřeboval bych vyřešit problém s netěsnou parozábranou u stropní konstrukce rodinného domu.

Současná stropní konstrukce odděluje obytný prostor od půdního studeného prostoru a je tvořena sádrokartonem, 4 cm vaty, parozábranou (přichycenou ze spodní strany na kleštiny, příčky a obvodové zdi), 18 cm vaty mezi kleštinami a dřevěným záklopem z prken.
Parozábrana bohužel nejde přes duté příčky a tak v několika místech – zejména v místech kde kleštiny jsou podepřeny příčkami dochází průchodu vodních par a jejich kondenzaci na dřevěném záklopu, který potom spolu s vatou a kleštinami vlhne. Stáří rodinného domu je 4 roky a veškeré pokusy o dodatečné utěsnění v podobě zapěnění horní strany příček PUR pěnou, další rok oškrábaní pěny a snaha o přelepení příček parozábranou a různým oblepením kolem kleštin zatím selhaly. Záklop stále vlhne a dnes jsem musel opět odházet prkna aby to alespoň trochu odvětralo.
Samozřejmě je mi teď jasné, že konstrukce stropu nebyla provedena správně a spousta odborníků mě bude peskovat, že nebyla projektová dokumentace, že to nedělali odborníci apod. Mají určitě pravdu, ale to mi teď nepomůže.

Hledám nějaké schůdné a definitivní řešení.
Jako poslední možnost zvažuji nahradit 18 cm vaty ze strany půdního prostoru nějakou stříkanou izolací aplikovanou přímo mezi kleštiny na parozábranu (která v detailech bohužel parotěsná není).
Můžete mi prosím poradit, jestli by to pomohlo a jakou pěnu použít? Případně jakékoliv jiné řešení, které by šlo aplikovat ze strany půdního prostoru.

Díky moc všem za jakoukoliv radu.
S pozdravem
Josef Šrámek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.