Ztraty podlahy na verande...

Rubriky:

Reklama
RS Roman Skalnik @roman.skalnik683 před 7 roky11.01.2017 21:45:00
Ztraty podlahy na verande...

Dobrý den, Po částečném zateplení domu (zbývá ještě sokl a nepatrne plochy) jsem zjistil, ze povrch fasády i při teplotě -10 st. má téměř stejnou teplotu jako okolní vzduch. Nemilé překvapení ale bylo, že podlaha na terase, plocha která je celá nad místností zádveří, má o 2 stupně vyšší teplotu než fasáda a okolní vzduch. Tzn. Že plochou terasy asi dochází ke ztrátám, zcela určitě větším, než zateplenou fasádou. Jedná se asi o plochu 10m2, relativně v závětří ze dvou stran, měřeno za bezvětří. Konstrukce je tvořena SDK, vata mezi trámky 15cm, svrchní vrstvy beton a pak dlaždice.
Zvažuji, že v případě že by dávalo smysl provést úpravy tak, aby se ztráty snížily a mělo to význam (úspora), provedl bych stržení svršku podlahy na verandě a položil tepelnou izolaci a na ni svršek nový. Lze z uvedené zvýšené teploty povrchu podlahy (+2st, bezvětří, okolní teplota -10 st., vnitřní teplota v zádveří 12 st) přibližným výpočtem určit ztráty únikem tepla? Skladba podlahy by mi umožnila vložit 5-8cm tepelnou izolaci. Rád bych jen věděl, co bych tím ušetřil (versus co by to stálo to ještě dodatečně zaizolovat). Stačí mi samozřejme jen odhad ztrát, náklady na zateplení si případně zajistím sám. Poradíte mi prosím někdo? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.