Při roztápění dřevoplynu kotel "bafá"

Reklama
JM Jan Minařík @jan.minarik před 7 roky12.01.2017 09:06:00
Při roztápění dřevoplynu kotel "bafá"

Zdravím,
chtěl bych se zeptat majitele dřevoplynu, jestli nepozorují občas efekt, který se mě děje po zátopu.

Klasicky v kotli na dřevoplyn (Attack SLX) dám vrstvu drobnějšího dřeva na trysku a nechám rozhořet 10min, aby se vytvořila žhavá vrstva. Pak naložím kotel plný dřevem. Mám teď krátké a malé kusy dřeva řezané pro starý kotel a komora u SLX je velká, takže to trvá třeba 2min, než to doložím - mezitím to začne lehce prohořívat. Po zavření dvířek (spaliny cca 100st) kotel hoří dobře, ale začne "bafat" a slyším takové vibrace, jako kdyby plamen hořel přerušovaně. Děje se to pár minut, než kotel dosáhne třeba 150st na spalinách pak se to začne zmírňovat a třeba při 160st ten efekt zcela ustane a hoří už konstantně.

Komín je starý cihlový vložkovaný nerezem 180cm, 8.5m, kouřovod zaizolovaný, taktéž na ústí ucpaná mezera mezi vložkou a stěnou komína vatou. U kotle se kvůli malému tahu měnilo kolo ventilátoru za větší.

Nějaké vysvětlení?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.