Ohřev rozvodů vody pomocí vlastní ohřevné trubky

Reklama
MM mafilipes mafilipes @mafilipes.mafilipes před 7 roky13.01.2017 12:20:00
Ohřev rozvodů vody pomocí vlastní ohřevné trubky

Dobrý den,

v půdním neizolovaném prostoru pod štítem klasické sedlové střechy mám umístěn bojler pro ohřev TUV a rozvody k němu vedou pod střechou v délce asi 3.5m. Tento prostor je sice izolován Prefiuzolem + trubky jsou v mirelonu, ale přesto zřejmě zde dochází pří mrazech od -15°C k zamrzání. Do toho prostoru se již nedostanu, abych jej lépe zaizoloval respektive rozvody opatřil topným kabelem tak, jak chci zajistit rozvody, které už jsou přístupné, u bojleru a vychází z tohoto prostoru. Prostor je z jedné strany ohraničen sadrokartonem z koupelny a z druhé samotnou střechou. Prostor je sice vyplněn Prefizolem, ale asi to nestačí a trubky vedou asi příliš pod střechou, kde Prefizol místy možná chybí a trubky chrání pouze mirelon.

Chci proto vyrobit jednoduchou topnou trubku dlouhou 4m, z CU 28mm používáné v rozvodech tepla. Na jeden konec osadit topnou tyč 200W. http://www.izolace-topeni.cz/ostatni-top… Naletovat vhodné šroubení, aby se dala použít. Druhý konec nechat volný nebo naletovat odvzdušňovací ventil. Jako médium použít kapalinu G12, která se mpužívá jako chladící v autech.
Topná tyč by byla vypínána příložným termostatem, nastaveným na 30st:
https://www.kamody.cz/regulus-bb1-1000-p…

Objem vody bude asi 2,5l

Tuto celou trubici bych zarazil opatrně do míst, kde pod střechou v úhlu cca
35 stupňů vedou rozvody vody a používal bych ji pouze v případě, kdy by mi voda zamrzla.

Co si o takovém řešení myslíte?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.