výpočet komínového tahu

Rubriky:

Reklama
JS Jana Schusterova @jana.schusterova241 před 7 roky13.01.2017 12:22:00
výpočet komínového tahu

Dobrý den, nechala jsem si provést revizi komína kominickou firmou. Kominík mi sdělil, že komín je v pořádku ale nemůže mi vydat potvrzení, protože průřez komína je pro tento kotel příliš velký. Mám kotel Atmos DC 50 S na dřevo s ventilatorem. Kouřovod je 152 mm délka 25 cm rovny. Komín je z cihel velikosti 15x30 cm, výška 11.5m. prochází vytapenym prostorem a nekonci pred výstupem nad střechu 3 m prochází neobydlenou půdou. Výrobce doporučuje min. tah 25 Pá. Ve výpočtech komínů se všude uvádí, že plocha komína není pro výpočet důležitâ. Při výpočtu mě vyšel tah vyšší než výrobce uvádí. Připadá mi divné, že kominík nechtěl vydat zprávu z důvodu, že je komín větších rozměrů.kotel provozují bez problémů od r. 2005. Dekuji za odpověď Schusterová

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.