Nastavení topného systému a kotle

TS Tomáš Saltuari @tomas.saltuari před 7 roky17.01.2017 12:58:00
Nastavení topného systému a kotle

Dobrý den.
Mám rodinný dům v Praze Komořanech a sháním kontakt na někoho, kdo by mě dokázal pomoci zdokumentovat a nastavit celý topný systém, jak radiátory tak kotel. Případně připravit projekt pro rekonstrukci/náhradu topného systému. Nemám žádnou dokumentaci k topném systému (dům je cihlový/nezateplený z roku 1945). Původní systém je tvořen litinovými trubkami o velkém průměru a litinovými radiátory. V průběhu času byl ale systém rozšířen o původně neobyvatelnou podkrovní část, kde jsou trubky již tenčí a osazeny jsou radiátory jak litinové, tak plechové. Dále byl systém rozšířen o další 2 žebříkové radiátory s tenkými přívodními trubkami.

V roce 2013 byl vyměněn starý kotel Destila za ProTherm Panther Condens 25 KKV, vybavený vnějším teplotním čidlem a bezdrátovou regulační jednotkou Thermolink. Firma Krotitelé kotlů provádějící instalaci kotle bohužel nebyla schopna zajistit technika, který by tento kotel dokázal správně nastavit.

Proto jsem si opatřil dokumentaci a pokoušel jsem se o nastavení sám. Bohužel neúspěšně. Nedaří se mi nastavením kotle v domě zajistit tepelnou pohodu a uvažuji o rozdělení topných okruhů na dva samostatné, každý pro dvě patra. Je mi jasné, že svou roli v tomto hrají i tepelné ztráty, nezaizolované obvodové stěny a podobně, nicméně s původním kotlem Destila bylo budouvu možné vytopit na požadovaných 22°C. Nyní, když spadnou teploty pod -10°C, stěží vytopím dům na 17-18°C. A jelikož mám dvě malé děti, potřebuji s tím něco provést.

Za všechny rady a doporučení předem děkuji. Opravdu by se mi hodil někdo, kdo dokáže systém komplexně zhodnotit a dát mi doporučení zda je rozumné uvažovat o kompletním předělání topení, nebo bude-li možné systém i ve stávajícím stavu vyladit tak, aby plnil svou funkci.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.