Spravny tlak expanznej nadoby.

Reklama
EH Evzen Hurka @evzen.hurka před 7 roky19.01.2017 18:50:00
Spravny tlak expanznej nadoby.

Zdravim. Potreboval by som poradit ohladne expanznej nadoby. Mam drevoplyn + 1000L aku nadrz. Expanznu nadrz mam 100L. Dom je jednopodlazny = radiatory na urovni kotla. Natlakoval som expanznu nadobu podla odporucania reflexu na 1 bar a nasledne dotlakoval vodou na 1,3 bar. A tu vznikol problem. Expanznu nadrz mam pripojenu na vratnom potrubi z aku nadrze. Ked som riadne rozkuril tak sa mi vrch nadrze pekne ohrial na 80 stupnov ale spodok nadrze ostal studeny na 30 stupnov. Neviem co je to za divny jav, ale isto to tak nema byt. Mne to pride dost vela ten 1 bar na jednopodlazny dom. najvyssi bod sustavy je 2m a to su trubky do radiatorou, ktore su vedene po plafone kotolne. Ja by som zvolil natlakovat expanzku na 0,5 bar a potom dotlakovat vodou na 0,7-0,8 bar. co si o tom myslite vy? Mate niekto taketo skusenosti?
Vopred diki za pomoc. Nikdo fakt nevie?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.