Místo rekuperace nasávat vzduch přes kotelnu?

Rubriky:

Reklama
LA Luboš Andrýs @lubos.andrys před 7 roky29.01.2017 19:53:00
Místo rekuperace nasávat vzduch přes kotelnu?

Dobrý den / ahoj
S dokončováním rekonstrukce RD se dostáváme k prádelně a 2. koupelně. Koupelna přímo sousedí s malou kotelnou, kde je v topné sezóně 30°C a více (rekord 37°C ve výšce 1,5m). Z druhé strany koupelny bude malá prádelna s možností sušení prádla v zimních měsících. Řeším větrání koupelny a prádelny. Rekuperační jednotky pro svou cenu sice ne úplně bez povšimnutí, ale přecházím.
Rád bych zkusil jiné řešení: Jedním ventilátorem odebírat vzduch těchto místností a přívod opět nucený provést Al flexorourami pod stropem kotelny. Kotelna má na délku 3m, použil bych buď tři souběžné 100mm přes odbočky, nebo jednu dlouhou 125mm zkroucenou do hada s cca stejnou výslednou délkou. Slibuju si od toho ohřátí zimního venkovního vzduchu na přijatelnou úroveň, radiátor v prádelně sice bude, ale toho tepla v kotelně je škoda. Náklady by měly být kolem 3000 a ventilace by mohla při sušení prádla běžet prakticky nepřetržitě. Možná bych ji spojil s nějakým jednoduchým hygrostatem a regulátorem, kvůli výkonu při sprchování a potlačení hluku při sušení v noci. Filtry bych nedával, možná jen nějaký "proti mouchám". Jsme na vesnici a problém se zamořováním uhelnými kotli nemáme.
Myslíte, že tohle řešení má naději na úspěch?
Děkuji za reakce a případné rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.