kouř při přikládání

Rubriky:

Reklama
LM Lukáš Moravec @lukas.moravec047 před 7 roky30.01.2017 23:11:00
kouř při přikládání

Dobrý den,
nejprve omluva za nové téma, i když tu je spousta odpovědí na podobný problém, ale rád bych přidal obrázky, navíc se problém týká staré chalupy...
Mám problém při roztápění a při přkládání do krbových kamen. V podstatě jde o to, že mi dělá problém tah komínu. Jeho konstrukce je následující:
z jedné strany je otevřené topeniště, které vede do komína. Nad tímto topeništěm je plechová záklopka (asi 30cm v samotném komínu). nad touto záklopkou jsou pak dva vstupy kouřovodů z kachlových a krbových kamen, která jsou ve světnici z druhé strany. V topeništi vše funguje, kouř táhne do komína. Samotný komín má nad topeništěm rozměr 50x30cm a lehce se zužuje, u střechy má rozměr 35x35cm. Výška je od topeniště otevřeného krbu je cca 7m.
V prvním patře je ještě vstup z kamen (Petry) o průměru 120mm - ty táhnou relativně dobře.
Oba kouřovody mají průměr 120mm.
Pro ilustraci přikládám fotky.
Krbová kamna mají problém i při samotném roztápění a já se vracím z chalupy vyuzený jak od táboráku. Kachlový sporák je na tom trochu lépe, jakmile se trochu "rozjedou"...zahřejí.
Tuším, že problém bude v konstrukci komínu a já nevím, jak to nejlépe vyřešit.
Ještě bych dodal, že krbová kamna mají šikmou desku v topeništi - pravděpodobně k úoravě způsobu spalování..
Prosím o radu co s tím...
děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.