Zkušenosti TČ Samsung EHS 6kw

Rubriky:

Reklama
PP Petr Petr @petr.petr902 před 7 roky01.02.2017 07:53:00
Zkušenosti TČ Samsung EHS 6kw

Dobrý den,

rád bych se s Vámi podělil o zkušenost z TČ Samsung EHS o výkonu 6 kw. Splitové provedení. Sazba ČEZ D57
Do domu bylo TČ nainstalováno v červenci 2016.
Nemám solo elektroměr na vytápění a tak je to trošku odhad, ale dosti vypovídající...
Jelikož se jedná o první zimu a všemožné vychytávání správných nastavení teplot podlahovky atd atd, předpokládám, že další zima bude trošku o jiných číslech, ale to se uvidí.

Takže dům je dvoupodlažní novostavba, přízemí + podkroví. Podlahová vytápěná plocha 197 m + garáž, která je temperovaná radiátorem napojeným na podlahovku.
Teplá voda je ohřívána také TČ - zásobník Dražice 200 l.
Tepelné ztráty domu jsou cca 5-5,5 kw při 20 C. Kvůli zmrzlé manželce :) a malým dětem, ale topíme na nějakých 23 C, takže se bavíme o nějakých 6kw. Malá část domu ještě není zateplena, ale tam máme stejně pouze ložnici, takže nepředpokládám nějakou velkou změnu až se fasáda dodělá.

V době, kdy se netopilo (září), pouze se ohřívala TUV byla celková spotřeba 450 kw. Předpokládám, že spotřeba domácnosti nesouvisející s TČ je tedy cca 350 kw za měsíc.

Říjen a listopad jsou tak nějak nerelevantní, tam se chvíli topilo, pak týden ne.

Prosinec již jelo topení celý měsíc. Již v prosinci bylo celkem chladno, spotřeba domu za celý měsíc byla 900 kw. Samostné topení a ohřev TUV tedy cca 550 kw.

Leden - velké mrazy a prakticky ani jednou za měsíc se teplota vzduchu u venkovní jednotky nedostala nad nulu. Nejméně bylo -21, cca deset dní nad ránem -14 až -18 . Jinak běžně celý den kolem -7. Bivalence spíná jak kdy. Někdy již při -7, někdy až při -12. Předpokládám, že záleží na tom, kdy je potřeba natopit např. po ohřevu TUV vodu v podlahovce na vyšší teplotu.
Spotřeba celého domu je 1 600 kw. - tzn na TČ připadá asi 1350 kw.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

58 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.