Rekonstrukce balkonu nad obytným přízemím - zatékání, tepelná izolace

Rubriky:

Reklama
KK Karel Kopfrkingl @karel.kopfrkingl043 před 7 roky07.02.2017 18:19:00
Rekonstrukce balkonu nad obytným přízemím - zatékání, tepelná izolace

Současný stav: Dům cihla 45 cm, výstavba v r.1930. Původní majitel nechal k domu přistavět vstupní chodbu a koupelnu cca. 2x7 m (stavěno z Ytongu) a nad přístavbou nechal vybudovat balkon stejné matráže. Nad chodbou byl tedy vytvořen betonový strop, beton opatřen tekutou izolací a nalepena IPA bez spádu (navíc z více kusů - asi zbytků). Na tom byla vrstva betonu do spádu a dlažba. Do chodby ale zatékalo skrz špatně provedenou hydroizolaci, tedy dlažba a spádový beton šel pryč. Bohužel v průběhu sporu zemřel majitel stavební firmyčky a ta se rozpadla. Na mě je nyní oprava - nebo spíš celková rekonstrukce, protože i vnitřní strop nad chodbou a koupelnou je špatně - jen sádrokarton, na něm asi 8 cm izolační vaty, bez parotěsky. V chodbě je tutíž zima, všechno teplo utíká stropem pryč, na trapézovém plechu se sráží vlhkost a při přívalových deštích naopak zvrchu do chodby zatéká.
Nyní tedy řeším jak nejlíp provézt jak tepelnou izolaci, tak i izolaci proti vodě. Na konečnou vrstvu na balkoně nemám žádné extra nároky, když bude třeba jen pochozí folie budu spokojený, dlažbu nebo něco jiného tam mít nemusím. Upevnění zábradlí je v tuto chvíli skrz IPU do betonu, ale asi by nebyl problém vyřešit nějakými držáky do fasády. Balkon se využívá příležitostně k sušení prádla či větrání peřin.

Přikládám malůvku, snad z ní bude něco k vyčtení.

Díky za jakoukoliv radu ;)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.