Izolace již sníženého stropu

Rubriky:

Reklama
MK Milan Karásek @milan.karasek před 7 roky11.02.2017 12:12:00
Izolace již sníženého stropu

Dobrý den.
Obracím se na fórum o radu, jak zateplit strop v mém 110 tet starém domu. Stávající stav je patrný z přiloženého nákresu. Dle mého názoru by byl ideální stav, když by byla vložena izolace z orsilu na rošt držící sádrokarton, ale to se v době první rekonstrukce neudělalo. Bohužel jsem se nechal uchlácholit firmou co prováděla snížení stropu sádrokartonem (nechtělo se jim dělat s vatou a natahovat parotěsnou zábranu) Byl jsem dvaadvacetiletý kluk bez zkušeností a plyn v té době stál cca 6Kč/m3. Takže asi nejlepší řešení by bylo strhat sádrokarton a na rošt (tedy na to co z něho zbyde) nastrkat vatu. Potom přilepit parotěsnou zábranu a udělat nový strop ze sádroše. Ale to se mi nechce! Uvažoval jsem o foukané izolaci do prostoru roštu (mezi sádroš a původní strop), ale mám strach z kondenzace z důvodu neumístění parotěsné zábrany při první rekonstrukci. Tedy má někdo prosím nějaké návrhy? Přemýšlel jsem o nalepení polystyrenových desek na stávající strop ze sádrokartonu. Bude to stačit? Desky bych kotvil hmoždinkami skrz sádrokarton a přirazil je k sobě co nejvíc, aby ve spojích neprostupovala vodní pára. Na vrch lepidlo s perlinkou. Bude to fungovat? Předem díky za případné náměty. S pozdravem MK

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.