Kotel Vulkán automat s hořákem Kovarson a řídící jednotkou SPARK

Reklama
JC Jan Chvojka @jan.chvojka před 7 roky12.02.2017 14:19:00
Kotel Vulkán automat s hořákem Kovarson a řídící jednotkou SPARK

Dobrý den,

mám automatický kotel Vulkán automat 30kW na hnědé uhlí ořech 2 (hořák KOVARSON a řídící jednotka SPARK), 2 okruhy, 2 čerpadla s pákovým směšovačem vody.
Problém je s malým výkonem. Hořák rozhořím, hoří krásně po celé své ploše, ale po čase se plamen udržuje pouze ve prostřed, a na stranách hořáku je struska a popel. Nevím, jak z kotle dostat větší výkon, protože při sebemenším zvětšení intervalu podávání, začne hořák plnit nespálené uhlí a hořák postupně přestává hořet.
Topenář nastavil parametry 5,6 podání, 27 s prodleva 28% ventilátor, a při potřebě většího výkonu 6,1 podání a 20 prodleva a 30% ventilátor. Při prvním nastavení, to hoří alespoň uprostřed hořáku, protože okraje začne plnit struska a popel. Ale při výkonu navíc se začne hořák plnit nespáleným uhlím. Kotel topí pořád na 58-60 stupňů, a větší výkon z něj nejsem schopný dostat. Přidávám i fotografie hoření hořáku. Nyní jsem nastavil prodlevu i podávání na stejný poměr jako u prvního nastavení, a to 10,5s a 60 kvůli menšímu opotřebení spínačů a relátek. Uhlí sice hoří, nehromadí se nespálené uhlí, ale výkon nic moc. Zkoušel jsem i snižovat výkon ventilátoru, který možná hořák zhasíná. Přidávám fotky hoření. Jedna z fotek je se sníženým ventilátorem. Nevím, co dělat, jak kotel přinutit většího výkonu. Informace v řídící jednotce tvrdí, že topím na výkon 16kw. Což málo. Nevím, co mám dělat. Poradí mi někdo?

Děkuji za odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.