Jaký průměr pro odtah a přívod vzduchu do místnosti

Rubriky:

Reklama
LB Lukáš Březina @lukas.brezina před 7 roky13.02.2017 13:33:00
Jaký průměr pro odtah a přívod vzduchu do místnosti

Ahoj,

navrhuji si vzduchotechiku... Došel jsem k názoru, že nejlepší bude 160mm spiro, které se následně zaizoluje, a k rozbočení používat kalhotové kusy, kvůli minimalizace tlakových ztrát,...ale vzhledem k tomu, že není ohebné, jak řešit přechod na vyústění do místnosti přes SDK?

Napadlo mě dát spiro co nejblíže a pak použít přechod na 125mm, cca 50cm sonoflex. může to tak být? Nechce se mi dávat 200mm talířový ventil...

Ještě jeden dotaz - lze vzduchotechniku zasekat do zdi? budu muset vyřešit přívod vzduchu skrz strop a abych se k tomu stropu dostal, budu muset zmenšit průměr ze 160mm asi na 100mm a vložit do nově postavené příčky... vidíte v tom nějaký problém? v jakém druhu vedení vést těchto cca 3m? Plastové? Nějak zaizolovat? Co přeslechy, když v místnostech, kde potrubí bude, bude probíhat konverzace, nedejbože něco "horšího"? :).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.