Tepelné ztráty a výkon elektrokotle

Reklama
JS Juraj Slaný @juraj.slany před 7 roky18.02.2017 13:32:00
Tepelné ztráty a výkon elektrokotle

Dobrý deň,

budeme stavať a momentálne riešim otázku podlahového kúrenia. V lokalite nie je plyn, drevo nemám odkiaľ lacno zohnať tak jediné, čo ostáva je elektrika. Projekt je viac menej hotový. Už sme takmer rozhnodnutí na teplovodné podlahové kúrenie ohrievané elektrokotlom. V zálohe bude samostatný krb (bez akýchkoľvek rozvodov) Bol by niekto ochotný spočítať tepelné ztraty a orientačne vypočítať celkové náklady na kúrenie? A či sa tento sposob kúrenia oplatí? Od toho sa bude odvýjať výkon elektrokotla aký zvoliť, čo momentálne tiež neviem. Podorys domu dávam do prílohy. Skladba stien je 30cm tehla (porotherm P+D) + 20 cm eps. Svetlá výška stropu je cca 2,7-2,8m. V podlahe bude 20 cm polystyrénu v strope sadrokartóny a 40cm minerálnej vlny, okná sú plánované trojsklá. Lokalita je Slavkov u Brna. Z toho, čo som tu zatiaľ dočítal, tak ja odhadujem TZ na úrovni 5KW tak snáď to tak aj bude.

Drúhá voľba o ktorej sme rozmýšľali, je elektrické podlahové kúrenie, ale tam je vram problém s položením nábytku. Ako veľmi by vadilo položenie veľkej skrine (príklad 2m x 60cm) na takéto topení?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.