Jaký zdroj pro podlahové vytápění - přízemí cihlového domu

Rubriky:

Reklama
TC Tomáš Czar @tomas.czar před 7 roky20.02.2017 14:41:00
Jaký zdroj pro podlahové vytápění - přízemí cihlového domu

Dobrý den všem,

rekonstruuji přízemní byt o velikosti 75 m2 starého cihlového domu (z konce 20.let, v domě jsou jen 2 byty - druhý byt je nad mým), pod bytem je ještě sklep a obvodové zdivo má 45 cm. Rozhodl jsem se pro vodní podlahové vytápění - polystyren (8cm) bude položený na betonových panelech (odkryl jsem starou dřevěnou podlahu a odházel pod ní navezenou škváru až na tyto panely). Zároveň zatepluji stropy skelnou vatou. V bytě jsou plastová okna.

Docela mne láká elektrický kotel oproti plynovému, a to předevevším nižšími nároky na pravidelný servis (komín, revize, odtok kondenzátu,...) a výhodnému tarifu. Byl bych však rád za názory zkušenějších diskutérů, zda má v takovém případě elektrický kotel smysl.

Předem děkuji!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.