OSB podlaha na roštu - útlum kročejového hluku

Reklama
IP Irena Perglová @irena.perglova před 7 roky22.02.2017 20:24:00
OSB podlaha na roštu - útlum kročejového hluku

Dobrý den,
řešíme podlahu do obytného podkroví. V současnosti jsou na betonové podlaze položené rozvody vzduchotechniky v plochých kanálech vysokých 5 cm. Představovali jsme si, že uděláme rošt ze střešních latí 6x4 cm položených na výšku, prostor mezi vyplníme měkkou vatou a na to dáme 2 vrstvy OSB desek křížem (prošroubované, asi i slepené). Můžete prosím poradit jak zlepšit zvukový komfort při zachování roštu (který je nutný kvůli VZT) a zároveň tak, abychom se vešli do cca 9 cm výšky nad beton? Napadlo nás, že bychom mohli připevnit na rošt z latí jednu vrstvu OSB, na ní pak položit hobru (miralon nám přijde jako nic) a na ní plovoucím způsobem dát další vrstvu OSB desek (slepených v pero-drážce). Bude to fungovat? Za jakékoliv nápady a připomínky děkujeme.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.