problém s PIR čidlem poblíž LED svítidla

Reklama
PL Petr Leitner @petr.leitner před 7 roky26.02.2017 20:21:00
problém s PIR čidlem poblíž LED svítidla

Máme takovou malou chodbičku před byty. Nově chceme umístit na danou plochu 1x18W LED panel a jedno 360st PIR čidlo. Prostoru moc není a samozřejmě to svádí mít jak čidlo tak světlo uprostřed. Nojo jenže pak to vede na to mít světlo a čidlo hned vedle sebe.

Pokud bylo PIR opravdu HNED vedle LED světla, bohužel teplo z něj nejspíš způsobilo že PIR nikdy nerozeplo.

Tak jsem dal PIR tak 20-30cm dál. Čidlo už rozepne, ale problém je že pokud svítí světlo čidlo už znovu nesepne. Což je problém protože řidlo má spínat centrální časovač tedy je žádoucí aby během svitu čidlo posílalo do časovače další a další sepnutí.

Mám podezření že LEDka svítí tak moc že čidlo to vyhodnotí jako že světla je dost a znovu nesepne.

Jak z toho ven? Pokud dám světlo a čidlo třeba metr od sebe tak už buď čidlo nebo světlou budou téměř u kraje chodbičky.

Jde mi spíš o to - pomůže koupit nějaké "lepší" PIR? Radar se mi kupovat nechce, to se bojím že bude přes dveře do bytů spínat i když někdo bude běhat po bytě.

Nějaké nápady nebo tipy na nějaké lepší PIRko?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.