Parozabrana sikma strecha

Rubriky:

Reklama
KM Kytka Miloš @kytka.milos před 7 roky27.02.2017 14:30:00
Parozabrana sikma strecha

Dobrý den, provádím při rekonstrukci střechy RD z roku 1964 zároveň její izolaci a potenciální zprovoznění podkroví a dříve nepoužívaných částí v 1.patře (dříve nevytápěné půdičky se šikmou střechou). Nechal jsem původní 50 let staré krokve (tloušťka asi 12 cm), shora nadkrokevní PIR desky 14 cm přímo na krokve (bez záklopu), mezi krokve přijde dodatečně 8 cm vaty s mezerou mezi vatou a PIR deskou (doporučení od Bramacu).
Zespodu chci nechat udělat sádrokarton (mám i 5 střešních oken). Na videu Isoveru jsem viděl, že parobrzdu umísťují hned na vatu a pak teprve dělají rastr, takže je dost místa pod sádrokarton na kabely a nemusím nijak řešit množství prostupů parobrzdou, příp. mohu někde použít utopené bodovky bez rizika dotýkání se parobrzdy. Realizační firma mě ale zaskočila, že prý se nejdříve (na krokve a hned po vatu) dělá rastr a parobrzda až na něj těsně pod sádrokarton, tedy všechny kabely a vedení musí 2x skrz parobrzdu.
Dodatečně jsem si dohledal, že jsem se díval na video s využitím krokvových nástavců se samolepkou, které já použít nechci, protože chci zachovat co nejvíce místa v podkroví.
Má dodavatelská firma pravdu nebo mohu přidělat parobrzdu rovnou na krokve (sponkováním) a následně použít přímý závěs (nebo stavěcí třmen?) a do nich teprve rastr? Prý by to tak mělo jít, i když je to pracnější kvůli dodržení roviny. Neproseknu přímým závěsem parobrzdu, nedat pod něj raději nějakou "podložku" ? Podtmelit vždy šrouby v přímém závěsu?
Známý mi to zkusil na kusu střechy odzkoušet jen s igelitem, použít chci originál parobrzdu od Bramacu - viz přiložené foto.
Moc děkuji za pomoc, Miloš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.