Externí přívod pro otevřený krb

Rubriky:

Reklama
AK Aleš Kotrmelec @ales.kotrmelec před 7 roky02.03.2017 14:09:00
Externí přívod pro otevřený krb

Dobrý den,

obracím se na vás s prosbou o posouzení současného stavu mého otevřeného krbu s případným komentářem pro odstranění mého palčivého problému a to doslova.

Nejdříve nějaké data: portál krbu je 740mm(š)x700mm(v) tedy cca 0,5m2. Vložka komínu je o průměru 200mm, samotný komín není nijak vysoký cca 4m. Místnost je o rozměrech 6,25*4,25*3 (cca 75m3).

Nyní k samotnému problému a tím je zakouřením místnosti v okamžimku uzavření všech dveří a oken. Je zřejmé dle komentářů na internetu, že krb začně kouřit z důvodu nedostatku přívodu vzduchu. No jo, jenže z přiložených fotografií můžete vidět, že mezi pozednicí a krovem je po celém obvodu místnosti mezera cca 200mm a tak by jeden řekl, že to jako zdroj přívodu externího vzduchu bude dostačující.

A proto v náším dotaz, zda problém se zakouřením je opravdu způsobeno nedostatečným přívodem vzduchu?
Napadá mě, zda by můj problém spíš nevyřešilo:
- zvýšení komínu případně komínový ventilátor.
- zmenšení portálu krbu

Pokud by to opravdu měl řešit přívod externího vzduchu kam udělat průduh? Pod krbem (jak je nyní složeno dříví) nebo do rohu k zemi naproti krbu?

Děkuji za případné komentáře.

A.K.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.