Částečná výměna komínu

Rubriky:

Reklama
BS Bořek Stavitel @borek.stavitel před 7 roky10.03.2017 10:04:00
Částečná výměna komínu

Dobrý den, chtěl bych se poradit. Mám stávající zděný komín cca 60 let starý, který prochází skrze celý dům (sklep, 1.NP, 2.NP, půda) pak ještě cca 2 m nad střechu a vzhledem k tomu je značně ochlazovaný a dochází ke kondenzaci a tvorbě map na stěně a stropu 2.NP a celého povrchu komínu od úrovně půdy a výše. Na komín jsou napojeny krbová kamna v 1.NP. Komín má vnitřní světlost 150/150mm. Uvažuji nad jeho vybouráním do úrovně podlahy 2.NP a vyzděním z nějakého systému, který již má tepelnou izolaci.Ale nevím jak vyřešit přechod mezi stáv. čtvercovým průduchem 150/150 a novým kulatým? Asi nejlepší by bylo vybourat stávající komín až kousek pod stávající zděř a udělat ho takto celý nový a ponechat pouze část od zděře do sklepa. Ale nechci zasahovat do již zrekonstruované části bytu v 1.NP.

díky za rady

Edit: koukam na ruzne vyrobce kominovych systemu a pravdepodobne je toto vyreseno pomoci samotove redukce ze ctvercoveho pruduchu na kulaty a dale se uz komin sestavi ze systemovych tvarovek jako u noveho kominu, to bude asi odpoved na muj dotaz.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.