zatepleni střechy a pudní vestavby

Rubriky:

Reklama
JP Jan Pulkrábek @jan.pulkrabek před 7 roky12.03.2017 11:37:00
zatepleni střechy a pudní vestavby

Dobrý den , požádal bych Vás o  rádu ohledně staršího rodinného domku. Jedná se o  zateplení sedlové střechy domku zevnitř . Krytina je nová s pálenou taškou pod ni jsou latě a kontralatě pod něma izolační folie na prkenném záklopu .
Střecha je složitá a má 3 štíty . 2/3 střechy pokrývají půdu pod kterou jsou dvě místnosti . 1/3 střechy je nad otevřenou půdou , kde bych chtěl provést půdní vestavbu .
Krokve jsou 15cm výška . Jde mě o zvolení izolace stran tlouštky / předpokládám minimálně 30 cm kolem a pod krokvemi / a také stran typu izolace , která by byla nejvhodnější stran práce . Předpokládáme izolaci svépomocí respektive s šikovným řemeslníkem . V půdní vestavbě předpokládám sádrokarton jako vnitřní plochu.
Je nutná pro podkrovní vestavbu pod izolaci parozábrana ? Respektive u které izolace by nebyla nutná . Též je nutná parozábrana pod izolací půdního prostoru respektive u které izolace by se nemusela dávat ?
Též jsme s e chtěl zeptat ohledně izolace stropu pudy nad dvěma místnostmi pod půdou , část je již izolováno s pochozima deskami jen pro přistup ke kominu . Zbytek není izolován není pochozí . Jaká by byla nejvhodnější izolace ? Strop tvoří sádrokartonové desky .
Též se ptám jestli odizoluji kvalitně střechu musím odizolovat i  uvedený strop . Respektive jestli toto není zbytečné , nebo naopak vhodné .
Děkuji moc za odpověď Pulkrábek Jan / Znojmo

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.