Podlahovka + radiátory - ovládání

Reklama
JP JP PJ @jp.pj před 7 roky12.03.2017 19:58:00
Podlahovka + radiátory - ovládání

Mám v domě obyčejné radiátory s elektrokotlem, vše je doplněné podlahovým topením tam, kde je dlažba (kuchyň, wc, koupelna, chodba), aby to nebylo studené. V obýváku je termostat, který spíná kotel. Radiátory jsou vyvedeny jednotlivě z rozdělovače, aby jsem mohl naštelovat průtoky, na tento rozdělovač navazuje další pro podlahovku, který si přimíchává teplou vodu a nezávislým, čerpadlem to honí přes podlahy

Co mne ale trochu trápí - radiátory vytopí barák rychle (TZ 3,5kW při -12st), kotel zůstane potom dlouho vypnutý, čerpadlo podlahovky sice vodu točí, ale teplotu to neudrží. Jde nějak jednoduše provést, aby podlahovka mohla být dohřívána kotlem nezávisle? Nějaký kombinovaný termostat nebo něco, abych nemusel sekat do nových omítek? Jediné, co mne napadlo - použít příložný termostat na rozdělovač podlahovky (nebo využít stávájící pro čerpadlo) a spínat paralelně kotel s termostatem v obýváku. Zkrátka buď to sepne jeden, druhý nebo oba (jsou to kontakty bez potenciálu).

Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.