Peletová kamna s výměníkem - zkušenosti?

Reklama
KK karel kopecky @karel.kopecky před 7 roky14.03.2017 09:10:00
Peletová kamna s výměníkem - zkušenosti?

Dobrý den, rád bych se zeptal uživatelů peletových interiérových kamen s automatickým přidáváním paliva na jejich zkušenosti. V současné době mám krbovou vložku (vzduch) a uvažuji o změně vytápění.
Rozhoduji se mezi dvěma variantami:
Varianta první : Postavit vedle domu malou kotelnu (dům není podsklepen, jinde než vedle domu není místo) a do ní pořídit automat (asi kombinovaný na uhlí a pelety-ze začátku bych topil uhlím, později, až ceny uhlí budou atakovat cenu pelet bych asi přešel na pelety). Odhaduji investici na cca 220.000(kotelna, komín, topenářské práce), bez možnosti čerpání dotace.
Varianta druhá: Interiérová kamna na pelety. Pořizovací náklady cca 95.000.
TZ domu jsou cca 12kW. Náklady na topení se dají odadnout pouze orientačně, nicméně při mnou odhadované životnosti obou topenišť cca 10 let to nákladově vyšlo skoro nastejno.
Zajímají mě zkušenosti uživatelů s peletkovými interiérovými kamny, na tzb info jsem našel jen pár diskusí, kde jsem se toho moc nedozvěděl. Zajímá mě především hlučnost ventilátoru po několika letech topení a hlučnost šneku, obecně hlučnost kamen. Případně samozřejmě další zkušenosti.

Najde s eněkdo?

Díky Karek K.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.