osb podlaha

Reklama
FO František Orálek @frantisek.oralek před 7 roky20.03.2017 13:39:00
osb podlaha

Dobrý den,

podlaha v rodinném domě, osová vzdálenost nosníků 60 cm, mezi nosníky 54 cm, podle vodováhy rovně jak když střelí, výpln mezi nosníky vata, na to nakladeno 2x 12 mm osb pd křížem. K nosníkům první vrstva přišroubována rapitec vruty 4x50mm v krajích desek po 15 cm v ploše po 20 cm. Následně nakolmo druhá vrstva osb plošně slepena duvilaxem 50 (D2) a ihned prošpikována sponkovačkou, stylem stoupnu mírně rokročím zohnu se a mezi chodidla prošiji, aby to bylo zatíženo, délka sponek 22 mm, cca 50 ks/m2. Spoje prolepeny D3. Sponkovačka testována na vzorku, desky se přitáhly k sobě a držely jak ďas.

Zatím jen v jedné místnosti.

No když se po tom projdu každý den poprvé sem tam to lehce vrzne, pak už ne. Podlaha se dokázala lehoučce jednorázově prohnout když jsme ve 2 nesli 100 kg věc.

Mám v úmyslu to prošroubovat v rastru po 20 cm. Napadlo mně jestli tu podlahu neuzpůsobit na kladení lina, t.j. namísto srovnání povrchu tam celoplošně přilepit 8mm DTDS desky (hladší povrch, vzhledem k rozměru desek a místností méně spár) rovná hrana rozměr 2,8 metru x 2metry a všechny 3 vrstvy prošroubovat rapitecy.

Nebo tam nepřilepit ještě jednu vrstvu 8-10 mm osb bez pd rozměr 2500x1250 a prošroubovat rovnou všechny 3 vrstvy.

No ano asi jsem tam měl dát rovnou 2x15 mm ale mám od podzimu na stavbě navezeny spousty desek, stavebniny daleko abych to vracel, tak přemýšlím jak to vylepšit.

Je vůbec dobrý nápad prošroubovávat to rapitecy (vruty bez předvrtání, závit není po celé délce vrutu)?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.