Houpající se dřevěný strop - řešení?

Reklama
PT Pavel Tesařík @pavel.tesarik před 7 roky21.03.2017 03:08:00
Houpající se dřevěný strop - řešení?

Dobrý den,

zakoupili jsme byt ve starší vile z roku 1934. Stavba má dřevěné stropy, které se při chůzi mírně hýbou. Na zdejším fóru jsem našel rady ve formě dvou vrstev OSB desek o tloušťce 15 mm, které budou navzájem prošroubené v určitém rastru. Na tuto skladbu by měl přijít mirelon a dřevěná plovoucí podlaha o tloušťce 12 mm. Myslíte, že toto prošroubení bude stačit?

Vypadá to, že strop je dvojitý. Nejdřív je omítka, rákos, záklop z desek, kolmo umístěné trámy, na nich desky a další rošt z trámů, který je vidět na přirozených fotografiích. Prostor mezi roštem je vyplněn škvárou a na roštu je nabitá stávající prkenná podlaha. Škváru mezi roštem chci zanechat.

Trámy, které tvoří rošt jsou volně položené na spodních deskách, nejsou kotveny ke zdi a zdá se mi, že právě tyto trámy způsobují houpání.

Místnost byla původně kuchyň, v jedné části byl rošt nahrazen cihlami, na kterých byl beton a dlažba. Materiál jsme vybrali, protože na tomto místě bude část koupelny (sprchový kout). Pro představu priložím skicu rozmístění. Skladba pod sprchový kout by měla být následující: fólie proti vlhkosti, polystyren, podlahové vytápění, beton, dlažba. Sdk stěna koutu bude umístěna na trám roštu. Může to tak být?

Děkuji mnohokrát za cenné rady.
T.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.