Výplň pro protipožární přepážky

Rubriky:

Reklama
PB Petr Boriček @petr.boricek před 7 roky22.03.2017 08:20:00
Výplň pro protipožární přepážky

Dobrý den

Naše společnost vyrábí mimo jiné protipožární přepážky a nyní řeším problém s tloušťkou této přepážky. Obyčejně jsou přepážky vyráběny vkládáním SDK desek a minerálních vln do plechového opláštění a konstrukce má dle požární odolnosti od 50 do 70 mm. Nyní ale řeším problém, kdy chceme navazovat na konstrukci o 40 mm a výpočtem se nám nedaří dosáhnout potřebné odolnosti (potřebujeme EW/EI 30).
Komunikujeme s dodavateli minerálních vln, kde se pokoušíme o výrobek s vyšší objemovou hmotností (nyní používáme 150 kg/m3, ale podle výpočtu potřebujeme až 280 kg/m3), ale buď neseženeme, nebo seženeme nějaký atyp, který se může a nemusí vyrábět i v budoucnu (a když si uděláme certifikáty, nemohu si dovolit že nám výrobce oznámí, že již tento izolační materiál dělat nebude).

Uvažuji, že se třeba zbytečně omezujeme tím, že hledáme pořád jen směrem minerální vlny, ale napadlo mě, že jsou třeba na trhu další materiály, které by šlo použít, jenom je jednoduše neznáme. Protože se touto problematikou mimo jiné zabývá i tohle fórum, zeptám se zde:

Nesetkali jste se s materiálem, který by byl vhodný k použití do protipožární konstrukce, který by byl v deskách o tloušťce 40mm? Který lze formátovat a lze do něj vyřezávat zářezy pro konstrukční prvky. Ideálně výrobce, který nezkrachuje do tří měsíců.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.