jakou trubku k lazenskym kamnum (velmi horka voda)

Rubriky:

Reklama
AD Adam Deštěnský @adam.destensky před 7 roky24.03.2017 10:25:00
jakou trubku k lazenskym kamnum (velmi horka voda)

Dobry den,

V koupelne budu mit lazenska kamna a nyni resim rozvod vody. Kamna budou umistena asi 1m od vany, tudiz nelze pouzit dodavanou baterii, ktera je namontovana na nadobe a vypousti horkou do vany primo.
(http://test27.nowonet.com/vyrobky/lazens…

Bude to udelano tak, ze vyvod horke vody z kamen bude napojen na trubku, ktera bude zabudovana ve zdi a u vany bude zakoncena kohoutem, ktery bude mit ale vybrana streva, to aby nesel uzavrit a tlak horke vody mohl volne uchazet a nevybuchlo to. Napousteni vany se pak docilim tim, ze otevru ventil privodu studene vody, ktery bude u kamen. Studena voda zacne vytlacet z nadoby horkou do trubky a ta potece do vany. Je jasne, ze tento system nedovoluje regulaci teploty vody a neda se s nim sprchovat, ale to mi nevadi (bude slouzit jen k napousteni vody ke koupani).

Ted k dotazu:
Jde mi o to, jaky material pouzit na trubku horke vody z lazenskych kamen ? Provozni podminky budou takove, ze jednou za cas protece trubkou prakticky varici voda (100st C) a vetsinu casu bude otevrena, pristupna vzduchu (pres vybrany ventil u vany). Zatim jsem uvazoval takto:

1. PPR - nevim, jestli by snesla tak vysokou teplotu (planovana zivotnost je cca. 30 let), vyhodou je, ze nepodleha korozi

2. Pozink - klasicke reseni, teplotu vydrzi, ale diky pristupu vzduchu bude asi podlehat korozi a nejsem si jist, jestli by vydrzela planovanou zivotnost

3. Med - vzdrzi vysokou teplotu, ale mame trochu obavy z tvorby medenky, kvuli pristupu vzduchu a pusobeni horke vody. Budou se v tom koupat deti a ty se obcas napijou

4. Nejlip mi vychazi asi mosaz - vydrzi teploty a nemela by nijak korodovat, ale zase jsem nikde nenasel, ze by se takova trubka pouzivala pro vodovody.

Ma nekdo jeste nejaky jiny napad, pripadne kterou variantu 1 az 3 by jste pouzili

Dekuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.