Kombinované vytápění

Reklama
PK Petr Krejdl @petr.krejdl před 7 roky28.03.2017 09:24:00
Kombinované vytápění

Dobrý den, předloni jsem se nastěhoval do venkovského domu, kde je vytápění plynovým kotlem (cca 10-15 let starým). Loňskou zimu jsem protopil 36tis. Během léta jsem nechal vyměnit netěsnící okna za plastová, nové dveře a zateplil jsem dveře na půdu, kterými také pěkně tahlo. Před pár dny jsem se byl podívat na stav plynoměru a k mému nemilému překvapení jsem protopil stejné množství plynu jako první rok. Takže úspora zatím 0. Chystám se letos ještě na zateplení stropu, ale zvažuji i další možnost a to k plynovému kotli koupit ještě klasický na dřevo s tím, že plynový kotel by topil po dobu co jsem v práci a přes víkendy kdy jsem pryč a zbytek by obstaral kotel na dřevo. Tak by mohla spotřeba plynu alespoň o třetinu klesnout. Časem se asi dostanu i k nějakému alespoň částečnému zateplení domu, ale to je zatím vzdálená budoucnost.

Myslíte, že je takovéto řešení dobré? Máte s tím někdo zkušenost? Případně vyřešili jste stejný problém nějakým jiným, lepším řešením?

Děkuji za reakce!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.