vzduch ve vodovodu

Reklama
BH Bob Hlavac @bob.hlavac před 7 roky05.04.2017 13:44:00
vzduch ve vodovodu

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli by mi někdo neporadil. Nějakým způsobem se nám do rozvodů vody v RD dostává vzduch a voda z kohoutků dost nepříjemně prská. Nejdříve bych popsal jak jsou rozvody provedeny. V technické místnosti v RD máme řídící jednotku Grundfoss PM2, která ovládá ponorné čerpadlo Evak V4S-3M09, které máme ve vrtané studni. V technické místnosti za řídící jednotkou je osazena tlaková nádoba 24l, před řídící jednotkou je zpětná klapka. Čerpadlo samotné by mělo obsahovat další zpětnou klapku. Rozvody v RD jsou těsné, protože tlak na řídící jednotce časem neklesá. Stějně tak část potrubí, mezi zpětnou klapkou v technické místnosti a vrcholem vrtu je těsný (měřeno tlakoměrem, na vrcholu vrtu je kulový uzávěr, takže se dá tato část uzavřít). Nejde mi do hlavy, kudy se do systému ten vzduch dostává. Neměl by někdo nějaký nápad. Děkuji moc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.