Kanalizační přípojka - oprava, údržba?

Reklama
MH Michal Hartl @michal.hartl před 7 roky11.04.2017 20:29:00
Kanalizační přípojka - oprava, údržba?

Dobrý den,

prosím o radu na následující problém:

Nedávno (pár měsíců) jsem koupil RD. Ten má na svém pozemku přepadový septik s přepadem přímo do kanalizace. Plánoval jsem tuto záležitost zrušit a napojit to na přímo. Technicky je to možné, město má čističku a po dohodě s radními by to spočívalo pouze u mě a to přepojením septiku s tím, že prvně musím provést revizi přepadu do kanalizace.

Ta byla provedena, ale zjistilo se, že na mém pozemku je kameninová přípojka v bezvadném stavu (cca 25 let). Avšak přesně pod silnicí (veřejné prostranství, také 25 let stáří) se začíná deformovat a až do kanalizace (k mému případu horší situace - na protilehlé straně ode mě) je v nevyhovujícím technickém stavu. Technik se vyjádřil, že rozhodně tuhý odpad určitě ne a že je možné že to prosakuje i do okolí. Pročistit to nejde, hrozí úplné zborcení a navíc je jisté že se to po čase zanese a bude vzhledem ke skutečnosti s přípojkou konec. Bude vydána revizní zpráva.

Otázka zní:

Kdo tuto část přípojky pod silnicí vlastní? Kdo bude případné náklady na opravu hradit? Přípojka je dle dokumentace a i zkolaudovaná.


Bohužel k nepřispětí k situaci je zde úplně nová silnice a myslím že radní mi nepovolí jakkoliv do silnice zasáhnout. Navíc je kanalizace tak špatně umístěná, že průtlak by si vyžádal tak i tak do ní zásah. Je možné, že přípojka byla poškozena právě výstavbou silnice.

Je na místě podat trestní oznámení na neznámého pachatele a provést posudek?


Děkuji za případné odpovědi. Kdyby byla kanalizace na mé straně neřeším to, vykopu to a vyměním.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.