Provedení průchodu (prostupu) plynu při přechodu zem/zdivo (sklepem)

Rubriky:

Reklama
JZ Josef Zuk @josef.zuk před 7 roky13.04.2017 13:56:00
Provedení průchodu (prostupu) plynu při přechodu zem/zdivo (sklepem)

Chtěl bych se zeptat na možnosti provedení prostupu plynového vedení skrz obvodové zdivo sklepa. Asi PE trubka bude cca 12m v zemi ( od plynoměru v oplocení) a chtěl bych ji napojit skrz obvodové zdivo sklepa ( v hloubce v zemi cca 60-80cm) k plynovému kotli (jedinný spotřebič třídy C) umístěném v tech. místnosti.

Nejraději bych použil PE materiál. Jedno mě navrhované řešení je přechod na Fe (Cu) trubku v zemi, 1m (0,5m) před vstupem do sklepa. Toto řešení se mi nelíbí, neb spoj je v zemi a případnou netěsnost nebudu schopen detekovat...

1) Jde vložit PE trubku do plastové chráničky a tou projít zdivem (cca 30cm). Pak provést zajištění proti vytržení a přechod na měď či nerez?

2) Nebo zazdít přechodku do zdiva - jde to tak při propojení zem/přízemí. Očekávám, že by to mohlo jít obdobně i v tomhle případě.

Děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.