Karma - výchozí revize - nutnost hlásiče CO

Rubriky:

Reklama
DP David Pavelka @david.pavelka318 před 7 roky17.04.2017 21:32:00
Karma - výchozí revize - nutnost hlásiče CO

Dobrý den,

u tchána jsme vyměnili klasickou starou karmu Mora za novou. Umístněna je v koupelně se spalinovou cestou, která prochází nahoru nad střechu. V souvislosti s instalací byl vyměněn kohout na přívodu plynu, následně komplet rekonstruována spalinová cesta tak, aby vyhovovala. Na spalinovou cestu máme už revizi na samotnou karmu má revizák ještě dorazit, zajišťuje si ho firma, která dělala jak komín, tak připojení karmy.

Už prý, ale pan revizák (při úvodní obhlídce, ještě než začali cokoliv dělat) hlásil, že prý revizi nevystaví, pokud si od nich k tomu nekoupíme hlásič CO za nějakých 1500 Kč. Mě zajímá jestli je toto povinnost nebo nějaká jeho iniciativa. Navíc cena (netušíme jaký model, životnost a funkce) se mi zcela nezdá. Za tuto cenu v e-shopech vidím ty nejdražší produkty.

Nejde mi vůbec o hlásič CO, tento stejně kupovat budeme. Jde
mi spíš i podezřelý způsob jednání a toho jak nutnost (ne)vysvětluje a dává si jí do podmínek. Vyžadují aktuální předpisy či normy povinnost instalovat tento hlídač přítomnosti CO nebo ne?

Díky všem za info

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.