nádrž na dešťovou vodu

Reklama
PS Pavel Sante @pavel.sante před 7 roky18.04.2017 01:07:00
nádrž na dešťovou vodu

Dobrý den, přemýšlím nad problémem již několik týdnů a pořád nemám pocit, že bych se blížil řešení, proto bych Vás rád poprosil o rady či poznatky.
Potřebuji řešit dešťovou vodu u RD, pozemek je spraš a jíl, spodní voda je cca +-1,2 m pod povrchem, dle staršího vrtu 1,7 m, ale je narazili jsme na ni opravdu o dost výše. Takže vsakování není dle HG posudku reálné. Do kanalizace samozřejmě nemůžeme. Reálně máme vykopanou jámu (cca hl. 2 m) a hladinu spodní vody to vytlačí do cca -0,8 m pod terén.
Původně se měla instalovat válcová plastová nádrž 4 m3, ale ta nevydrží tlak spodní vody - zamítnuto, uvažuji nad alternativami:
- betonová nádrž by problém řešila, ale není jak ji na pozemek dostat, jeřáb tam nezajede a od silnice je to nějakých 20 m,
- plastová dvouplášťová k obetonování: hluboký výkop, problém s přípravou podloží, bude to pořád ve vodě/bahně a nevím, zda tomu věřit,
- plastová nízká, dle výrobců určena do spodní vody (našel jsem dva výrobce, snad nebude vadit, že dám odkazy: http://www.nemecke-jimky.cz/ a http://www.nicoll.cz/produkty/destova-vo… Docela by se mi to líbilo, lze tomu věřit? A pak taky trochu problém: u té druhé píší, že má být zasypána 70 cm zeminy, já bych ji potřeboval kvůli přepadu výše, cca max 50 cm. Mají to navrženo kvůli ochraně proti zamrznutí, nebo kvůli hmotnosti zeminy, aby tlak spodní vody nádrž nenazdvihl? Nepomohlo by obbetonování, i když je v rozporu s pokyny k instalaci?
- nějaký jiný nápad, jak to řešit?
Předem děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.