Doplnění tlakového spínače k zahradnímu čerpadlu

Reklama
MH Marek Horsák @marek.horsak před 7 roky18.04.2017 15:45:00
Doplnění tlakového spínače k zahradnímu čerpadlu

Mám sběrnou studnu na dešťovou vodu a na zalévání jsem si pořídil zahradní čerpadlo, bez nádrže, bez tlakového ventilu, má jen kabel s vidlicí a vypínač přímo na čerpadle. Fungoval jsem s ním celé loňské léto, ale letos bych chtěl provést vylepšení Do krabice se zásuvkou chci vřadit plovákový spínač, aby nejelo čerpadlo na sucho, když nádobu vyčerpá. Abych nemusel čerpadlo při zalévání vypínat a zapínat, vřadil bych hned za čerpadlo tlakový spínač. Jak se bude sestava chovat bez tlakové nádoby? Jednotka presscontrol by byla asi vhodnější, hledám ale spíš levnější, na demontáž po sezóně jednoduší a skladnější variantu. Vyhlédl jsem si komponent "Tlakový spínač PM/5-3W včetně manometru a tvarovky", je to takový plastový výlisek jako tělo čerpadla co už mám " Čerpadlo zahradní Gardenius GE9CPZ100" moje je trochu jiné (Hornbach). Celé tohle lze řešit sestavou "Domácí vodárna DV2 - vodárenský set bez čerpadla ", nebo koupit celou "hoby sestavu" i s čerpadlem. Jen pro informaci, pro čtenáře, kteří by v budoucnu řešili něco obdobného, cenově jsou varianty 1. jen ventil za 400kč, 2. sestava bez čerpadla za 2000Kč, 3. sestava s čerpadlem za 2600Kč. Samotné čerpadlo se dá pořídit cca za 1300- 2000Kč.

Prosím o odborné komentáře a případné zkušenosti s mým návrhem. Tuším, že při malém odběru by mohl tlakový spínač neustále cvakat, předpokládám, že při zalévání tlak trvale poklesne a malé čerpadýlko nezvládne hadici natlakovat do bodu vypnutí. Problém ale tuším, že při zavřeném kohoutku zahradního rozvodu bude v průběhu dne neustále dotláčet drobné úniky, např. netěsným košem a nakonec budu chodit zase vypínat čerpadlo po každém zalévání vypínačem na těle čerpadla.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.