Jiný způsob zateplení podkroví?

Rubriky:

Reklama
JM Jirka Máca @jirka.maca před 7 roky19.04.2017 19:04:00
Jiný způsob zateplení podkroví?

Zdravím, chtěl bych předložit ke konzultaci a konstruktivní kritice jeden jiný způsob zateplení podkroví, který mi připadá mnohem jednodušší na zhotovení a taky levnější, než klasický způsob, který vyžaduje montáž konstrukce, precizní vyřešení a utěsnění parozábrany... která je ve výsledku prošpikována stovkami vrutů SDK, nebo se musí dělat ještě složitější konstrukce a ideálně vatu dávat ve třech vrstvách, viz doporučení výrobce Knauf. Prostě mi to připadá příliš složité a drahé řešení.
Začal bych stejně, tedy vložením cca 15 cm silné vrstvy minerální vaty mezi krokve, pak bych to zaklopil deskami EPS tl. 15 - 20 cm přes krokve. Tyto desky bych ke krokvím připevnil klasickými hmoždinkami, které se používají při zateplení fasády. Pak by následovala tenká vrstva omítky z perlinky a lepidla a nakonec bych omítku natřel hydroizolačním nátěrem, který (jak doufám) by fungoval jako parozábrana/parobrzda - toto může být kámen úrazu, nevím.

Prosím o vaše názory, ale hlavně vysvětlení případně proč "to nejde".
Předem díky, Jirka.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.