Odpadní potrubí, napojení na cihlovou rouru

Reklama
PK Petr Ku @petr.ku před 7 roky28.04.2017 11:16:00
Odpadní potrubí, napojení na cihlovou rouru

Dobrý den kolegové, rád bych Vás poprosil o radu ohledně napojení nové odpadní roury KG160 mm na starou cihlovou odpadní rouru (vnitřek cca 155mm), které ústí do 50 let starého betonového septiku, do kterého je navíc dost špatný přístup. Viz obrázky níže.
Hlavní problém vidím v tom, že nasazení jakékoliv přechodky je podle mě prakticky nemožné. Protože jakmile bych obsekal beton kolem cihlové roury, tak by na 99% ta cihlová roura praskla.
Vyměnit staré cihelné roury za nové plánuji, ale rozhodně ne hned (důvod popisuji v článku níže).
Napadlo mě také řešení- nechat si někde navařit plastovou rouru na nějakou umělohmotnou desku (jako platli s otvorem 160mm). A tu platli přiklopit tu cihlenou rouru, něčím utěsnit, gumou, lepidlem, kanalizační pěnou…) a platli přivrtat na hmoždinky nebo chemickou kotvu do té okolní betonové zdi. Nemusí to těsnit na 100%, to tolik nevadí, když něco ukápne, tak to spadne do toho původního septiku (teď potřebuji hlavně kal pro čističku).
Další problém je v tom, že ta cihelná roura je, jak je vidět na obrázku dost zanesená„hmotou tvrdou jako beton“. K mému údivu však, ale nedochází úplnému zanesené a wc z hospody v létě i v zimě odtéká. Jak to odstranit nemám tušení.
Zde ještě trochu obšírněji k celé problematice a k ČOV.

Před několika dny jsem zakopal na dvoře čistírnu odpadních vod, do které ústí dva odpady z domu. V domě se nachází malá vesnická hospůdka a rodinný byt. Z té hospody vedl 50 let odpad do betonového septiku (vybudován v akci „Z“), který dnes samozřejmě už dávno netěsní. Z bytu již vede odpadní potrubí nové kg 160. Oba odpady povedou do čistírny. Z bytu přímo a z hospody rourou umístěnou pod stropem původního septiku, kde se spojí s bytem. V současné době však užíváme byt pouze přechodně spíše jako chalupa. Hospoda funguje každý večer. Tudíž kal z bytu by pro bakterie nestačil, ale z h hospody bude trvalý přísun, což potřebuji. P.S. panely ze septiku odkrývat za septiku nechci.
Děkuji za jakékoliv rady. Petr Ku.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.