přechod z desky na první řadu cihel

Rubriky:

Reklama
LV Ladislav Večeřa @ladislav.vecera před 7 roky29.04.2017 13:23:00
přechod z desky na první řadu cihel

Zdravím všechny. Lámu si hlavu nad zateplením tepelného mostu z desky na první řadu cihel. Budu stavět z cihel Heluz Plus 44 bez zateplení. Postupovat bych chtěl takto:

1. ztracené bednění dokola zateplím a zároveň využiji jako mantinel na vylití desky desky XPS o šířce 8cm, dám je o 12 výš jak ztrac. bednění. Takže deska bude mít 12cm. Nemusím shánět dřevo na mantinely. Jelikož nebudu dále zateplovat, správný postup by měl být ten, že první řadu zvolím z cihel o šířce 38cm. Do této fáze zakresleno na obrázku nahoře. Mezi deskou a xps po druhou řadu cihel vznikne místo, který bych chtěl na lepidlo vyplnít deskou XPS a pokračovat dále ve zdění cihlou 44. Nebude vadit, že zeď 44cm bude stát na první řadě 38cm? a nebude tepelný most vznikat mezi rozdělenýma deskama XPS- první na desce a pak dodatečně nalepeno viz. obr. 2?

2. známej udělal stejný postup, takže ztracené bednění zateplil a využil jako mantinel XPS 8cm a dále když vynechám popis hydroizolace, tak na zdící maltu rovnou začal cihlou 44cm, tady udělal to, že první řadu vysypal cihle kuličkama z polystyrénu a dál už bez zateplení zděl cihlou 44.

Já bych chtěl co nejvíce minimalizovat tepelnej most. Jak velký bude na jižní moravě-české republice-evropě v mírných klimatických podmínkách rozdíl mezi mým postupem a postupem č. 2 ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.