SDK příčka a konstrukce pro dveře z UA profilů

Rubriky:

Reklama
AH Aleš Honsa @ales.honsa před 7 roky04.05.2017 20:43:00
SDK příčka a konstrukce pro dveře z UA profilů

Dobrý den,
mam v SDK příčce (profil rastru 100mm) udělanou nosnou konstrukci pro dveře z profilů UA 100 (příčka je 3,2m vysoká a navíc dveřní křídlo má cca 30kg - jsou to plechové zateplené dveře šířka 110cm, výška běžné 2m). V místě kotvení jsou UW profily přerušené a UA profily jsou k úhelníkům přišroubovány (nejsou to suvné úhelníky). Kvůli větší tuhosti jsem udělal rozteč CW profilů 417mm (tj. vyjma krajních profilů má každá SDK deska pod sebou 2 po 1/3 šířky desky), přičemž rastr v místě nade dveřmi pokračuje jako by nezávisle na UA profilech dál s roztečí mezi CW profily 417mm. V příloze je foto jak konstrukce v místě dveří vypadá, ještě než jsem tuto stranu obložil.
Zatím jsem SDK desky připevnil jen k CW profilům, ale přemýšlím, jestli je připevňovat i k UA profilům. Jde mi o tepelné dilatace, protože CW profily jsou samozřejmě v UW profilech jen nasunuty a kratší o 10 - 15 mm (dle toho jak to vyšlo - strop je uprostřed trochu pronesený), kdežto UA profily jsou přes úhelníky se stropem a podlahou pevně spojeny. Všude kde jsem hledal, jsem našel jen jak se to řeší, když jsou UA profily nasunuty do suvných úhelníků a není to sešroubované - tam se normálně SDK desky připevní i k UA profilům.

Jak to tedy prosím vidíte - můžu desky připevnit i k UA profilům, nebude to praskat? Při rozdílu teplot 30st se UA profil v délce 3,2m natáhne přibližně o 1,3mm.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.