Parotesna zabrana ci nikoli a PROC

Rubriky:

Reklama
TP tomas pavlicek @tomas.pavlicek188 před 7 roky09.05.2017 13:23:00
Parotesna zabrana ci nikoli a PROC

Dobry den,

uz to tu bylo milionkrat, chapu, ale stale jsem nepochopil, proc bych mel parotesnici folii pouzit do stareho domu, kde chci zateplit strop polozenim mineralni vaty mezi palubky a vrchni pochozi vrstvu, tzn. do mezer mezi tramy a tu bych potom opet zpatky prekryl pochozi vrstvou desek.

Strop je tvoren - uvadim vrstvy od spodu - palubky, stropni pricne tramy, mezera (v mem pripade 20cm, tedy vyska tramu) a desky (vyska ci tloustka, chcete-li, 1.5cm - na tom nezalezi), na kterych je hlina se slamou (vstva 4cm, tu chci odstranit, resp. uz na tom pracuju) a volna provetravana puda (tzn. bez jakehokoli zatepleni sikme plochy strechy..).
Vsude se uvadi, ze parotesnou folii pouzit, ale z meho uvazovani mi vychazi, ze bych ji mel dat i pod tramy, ihned nad palubky, tzn. strop samotny, jenze to nedokazu, protoze bych musel rozbourat strop zevnitr a to neudelam. Kdyz tam folii jen do "kapes" mezi tramy, myslim, ze to odnesou stresni tramy. Myslel jsem (ano, myslel), ze bych folii nedal a para muze stoupat az nad min. vlnu, kde by byl rosny bod. Navic jsem nasel, ze min. vata je paropropustna a hydrofobni, coz by me teorii napomahalo a para by se dostala vlastne az do volneho prostoru nad pochozi vrstvou...

Dekuji predem za jakekoli rady. Nejde tu o penize, ale o pocit, ze mi nic nebude hnit nad hlavou.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.